Mudd^^

2011-12-21
07:13:31

21 December 2011
Jag är snuvig och har lite smått ont i halsen. INTE OKEJ! Jag ska in till transcom idag ju! Jag har varit så duktig med att alltid ha på mig halssduk denna hösten/vintern och ändå har jag lyckats bli sjuk. Hmm.. Det kanske ska vara så, man kanske SKA bli förkyld oavsett hur man "skyddar" sig. Jaja, inte deppar jag för det. =)

Idag steg jag glatt (och snuvigt) upp ur sängen kl 05:45. Jag behöver inte åka förrän kl 8 men jag hatar att stressa på morgonen så hellre att jag går upp "för tidigt" än att jag ska få panik över klockan. Och tur var väl det, att jag gick upp såpass tidigt, för köket var ett mindre bombnedslag. Vi var alldeles för mätta och bekväma efter middagen igår för att ställa oss att diska. Vi tittade på film istället! Haha =)

Så denna dagen har börjat med att skura kastruller så jag kan koka gröt och ägg till frukost. Och på tal om gröt, jag blir så trött! Gah! Jag ställer mig och ska koka risgrynsgröt (för det är så djävulusiskt gott!) och tänker; jag ska inte koka en helportion för det blir oftast för mycket. Speciellt med äggmacka till.

Jag läser på paketet; 1 portion; 2,5 dl mjölk. 1 dl gryn.

Jag vill inte ha så mycket så jag häller i 1,75 dl mjölk och 0,5 dl gryn. Rör runt en stund och kommer på att jag räknat fel. Tar jag hälften av grynen måste jag ju ta hälften av mjölken och det är 1,25 dl, INTE 1,75 dl. Konstaterar att jag har 0,5 dl mjölk i kastrullen som saknar gryn att blanda sig med, men hur mycket gryn? Försöker mig på att räkna procent kl 6 på morgonen. Går inte bra! Hur många procent är 1,75 dl utav 2,5 dl och hur mycket gryn av 1 dl ska jag hälla i när det redan hällts i hälften utav det? Jag får inget grepp utav problemet och kommer fram till 43%.. MEN VADÅ 43%?! 43% utav 1 dl? Eller en halv dl? *Helvete*

Jag häller i en halv dl gryn och hoppas på det bästa. Rör om och häller upp i en skål när det kokat klart. Jag smakar på det och det smakar gott. Kommer sedan på (när jag lugnat ner mig) att 0,5 dl utav 2,5 dl är en femtedel. Vilket betyder att jag ska ha en femtedel utav 1 dl mer gryn och det är 0,2 dl. Det var väl inte så jävla svårt?

Dagens tips: Gör gröt efter receptet och släng det du inte orkar äta. Räkna för helvete inte matte kl 6 på morgonen när du är hungrig.

Puss! ^^

Kommentar:
#1: gethard

hahahahhahhahahhaha

2011-12-21 @ 21:26:25
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: