Mudd^^

2012-02-29
07:21:43

Wkipedia ger oss information =)
Skottår i traditionen

Inom europeisk äldre tradition påstås det ha varit tillåtet för kvinnor att fria till ungkarlar under hela skottåret. Det är en tradition som sägs gå att härleda till en legend från 400-talet från Irland om Patrick och Brigid av Kildare. Det har dock påvisats att det inte går att belägga sedvänjan längre tillbaka än till 1800-talet.[4] Det fanns från medeltiden ända fram till 1800-talet en oskriven lag på de Brittiska öarna som sade att den man som avvisade en friare under ett skottår var tvungen att ge henne en kyss samt ett silkeslinne eller ett par handskar. Enligt gammal tradition får giftassugna kvinnor bara fria på skottdagen. Och då har damerna trumf på hand. Den man som tackar nej bör dra sig ur med hjälp av en dyrbar gåva.

Legenden om att kvinnor friar

Legenden berättar att det var Irlands skyddshelgon S:t Patrick som blev en tidig jämställdhetsapostel när han bestämde att kvinnor kunde få fria en dag vart fjärde år. Seden bjöd att kvinnans propå skulle tas på största allvar.


2012-02-28
20:51:44

Om man är laktosintollerant..
Om man är laktosintollerant kan man inte äta vanlig glass. Laktosfri glass smakar äckligt (har jag hört). Då får man helt enkelt göra sin egen glass på laktosfri mjölk och grädde =)

När jag och hjärtat var på Ullared förra året hittade jag en rosa glassmaskin och det föll honom i smaken. Äntligen kan han äta glass igen!


Glassmaskinen är i full gång.


Resultatet blev vaniljglass med blå karamellfärg - AKA smurfglass^^

Supergott!

Puss!^^


2012-02-28
07:19:55

Det kunde varit Mars imorgon.
Hej hej!

Dagen börjar med hör och häpna: Frukost framför TV:n, hahah, jag är så ointressant!

Hjärtat har nog lagat mat i natt för det låg gurkbitar i vasken *plocka upp efter dig* och jag kan inte bara låta det ligga. Jag ska bara ställa min skål i köket, utan att diska ur den, som hämnd! Muhaha! Ne, det funkar ju inte för det är jag som diskar.

Strax dax för jobb.

Puss! ^^

2012-02-27
19:34:36

27 Februari 2012 kväll
Hello ^^

Bra dag på jobbet idag =)

Ett av de roligaste samtalen var från en tjej. När man ringer till ett hotell kommer man till ett talsvar som går ungefär såhär:

Hej och välkommen till Scandic
För bokning tryck 1
För reception tryck 2

Trycker man 1 låter det såhär:
För rumsbokning tryck 1
För grupp och konferens tryck 2
För medlemsservice tryck 3
För paketbokning tryck 4

Trycker man 1 båda gångerna kommer man till oss på centralbokningen.

Detta hade tjejen gjort och jag svarade:

- Hej och välkommen till Scandic Ariadnes bokning. Det är Madeleine du talar med. Vad kan jag hjälpa dig med?
- Hej, jag vill ha en lunchbokning.
-..... okej? vill du checka in vid lunch? (jag är förvirrad)
- ja? eller... vadå checka in?
- Ja du har ju tryckt för rumsbokning nu. Är det restaurangen du ska till för att du vill boka ett bord till lunchen?
- Vadå? Var är jag nu?

Oh god. Det är inte lätt alla gånger. Men roligt var det, synd att hon ringde när det var kö bara så andra som ville boka fick vänta längre för att hon inte förstod vad hon skulle trycka. Men så är det ibland.

Dagens Hurra var fika med Louice och Linus på Torgstallet efter jobbet =) Mysigt att umgås!

Nu har jag kommit hem, bäddat rent i sängen, rensat ett par skåp, gjort te och satt på TV:n. Soffan blir min position resten av kvällen.

Puss! ^^

2012-02-27
07:32:23

27 Februari 2012
Idag har jag tagit sovmorgon. Till kl 7. Behövligt eftersom jag inte hamnade i säng förrän midnatt igår. Jag ska gå och lägga mig tidigare hädanefter, jag ska jag ska jag ska!

Om en halvtimme måste jag kila till jobbet, börjar kl 9 idag, fick precis glädjeyra då jag upptäckte att jag slutar 15:30 idag, jag trodde jag slutade kl 17. Woop woop.

Hoppas det blir en garage-dag idag, det är så roligt att vara där och hjälpa till och godingen tycker om att jag tycker om att vara där =)

Nehepp, nu måste jag kila.

Puss!^^

2012-02-26
22:29:17

Vad jag tycker...

Jag är väldigt dålig på att säga vad jag tycker. Det spelar liksom ingen roll. Jag tänker väldigt mycket om allt och ofta tycker jag många saker om allt. Jag kan tycka att saker är bra och dåliga på samma gång, mina hjärnhalvor utför ett litet krig om vem som har rätt och jag kan fundera på saker i oändlighet för att jag aldrig bestämmer mig för vad jag tycker. Jag tycker ju både och.

Ibland tänker jag att en person är fin för att den har ny hårfärg, glatt humör eller något helt annat. Men det säger jag oftast inte. Jag bara ler och är trevlig mot den personen.

Ibland tycker jag illa om någon, men det säger jag inte heller. Jag grubblar över det, kan vara ledsen över det och som vanligt - jag håller det för mig själv.

Någon gång ibland delar jag det jag tänker på med min kärlek och blir alltid lika glad när jag inser att han tycker samma sak. Jag måste börja intala mig själv att det inte är någon fara att säga det jag tycker. I bästa fall tycker han likadant och i värsta fall så har jag i alla fall fått lättnaden av att berätta hur jag känner.Jag är fortfarande tok-kär i dig <3


2012-02-26
16:17:54

26 Februari 2012
Hej hej!

Igår kompade jag bort 4 timmar för det ringde ingenting. Hade 4 samtal på 2 timmar. Inte kul.

Idag fick jag kompa tidigare om jag ville men stod ut och stannade till lunch, strax innan lunchen fick jag 25 samtal på raken, höll ju på att torka ut eftersom jag aldrig hann dricka emellan samtalen. Men det var roligt med omväxling, innan 11 fick jag 1 samtal. En enda person kom fram till mig och hon hade tryckt fel i talsvaret och skulle till receptionen så jag fick koppla henne dit. Kul. Not.

Jag åkte hem strax efter kl 13 eftersom det slutade ringa igen och kom hem till min sovande man. Jag lade mig bredvid och sov en stund. Mysigt <3

Sen gjorde han kaffe till mig och nu ska vi snart fixa lite middag. Ikväll blir det nog sims-spelande och TV-tittande för min del, hjärtat ska jobba.

Jobbar måndag, tisdag, onsdag denna veckan och har helg torsdag och fredag sen jobbar jag lördag till fredag. Tufft men okej. Money money money. =)

Puss! ^^

2012-02-25
07:08:41

25 Februari 2012
Goooooooooooooooooood morgon god morgon god morgon =)

Idag är det uppstigning kl 6 och frukost som står på schemat först. Göra mig i ordning, dricka kaffe och sedan kila till jobbet =)

Kikar på Big Brother nu för jag missade det på TV igår och man måste ju hålla sig uppdaterad, haha =) Det är ett helt okej tidsfördriv, jag följer det inte slaviskt men att börja dagen med glädje är väl aldrig fel. De är ganska lustiga att se på =)

Jobb mellan 8:45 till 14:45. Skum tid? Men skönt att sluta redan innan kl 15 =) Wie =) Är dock lite orolig över att det kommer bli en seg dag på jobbet. Vem ringer och bokar rum på Scandic kl 9 en lördagsmorgon? Ja, det återstår att se.

Måste köpa cigg med. Får göra det efter jobbet tror jag. Och kyckling...

Puss och kram, skumbanan!!! =)


2012-02-24
23:52:46

Kvällsmys =)

Idag har jag pussats med älsklingen, varit på Ungdomens Hus och hälsat på mamma och pappa en stund =)

Bilen ville inte starta när jag skulle till stan men det löste min pojkvän så fint åt mig, tack hjärtat! Jag brummade iväg till stan och besökte UH. Bästa Lucy var där och det var roligt att umgås med henne och Sofia. Kul att träffa alla de andra med som alltid. Vi har pratat, skrattat, ätit och jag har virkat en påskkyckling (badanka?) som jag gav till Ungdomens Hus. Den bor i en utav blomvaserna nu, haha =)

Efter UH åkte jag hem till mamma och pappa, fikade och umgicks en stund. Jag har hämtat ett par räkningar som ska betalas (kommer dit eftersom jag fortfarande är skriven på deras adress) och så hade jag fått ett vykort med från mamma och pappa när de var på Kanarieöarna för någon vecka sedan. Så roligt att de inte orkar leta upp Jannes adress utan skickar det till mig på deras egen adress, haha, söta tokbollar!

Sedan mötte jag upp godingen på en cigg, han jobbar natt så det var det enda jag såg av honom ikväll. Nu har jag gottat ner mig i soffan med fruktsallad och grädde samt en stor kopp Yogi-Tea jag fått från Lucy. Underbart gott med mjölk och honung i. Tack Lucy! =)The true source of happiness? Yogi-Tea! =)

Puss!^^


2012-02-24
23:36:01

Påskpynt? =)

Kreativitet på Ungdomens Hus idag resulterade i det här:Ser visserligen ut som en badanka men det ska föreställa en kyckling, man får börja i tid med påskpyntet =)

Camilla tyckte den var fin bland blommorna så den får sitta där =)

Puss!^^


2012-02-24
14:44:49

24 Februari 2012

Åh vad är det som händer med min sömn? Igår sov jag mellan kl 2 och 8 ungefär, för lite timmar men det var bara att hoppas upp och kicka igång dagen. Inatt sov jag mellan kl 2:30 och 12:30, WTF? Båda nätterna har jag sovit utan väckarklocka för att vara utvilad när jag vaknar, ena natten sover jag 6 timmar och den andra 10 timmar. Tar jag igen förlorad sömn? För i snitt har jag ju sovit 8 timmar per natt. Skumt :SSitter och småsurar över att jag sovit bort halva dagen och ska upp tidigt imorgon för att jobba och jag kommer vara trött. Det finns disk från gårdagens tacokväll som ingen diskat så nu har det grott in. Det är stökigt i köket (mestadels pga disken), vi borde byta sängkläder och städa men vi sitter/ligger i varsin soffa me varsin dator. Visst är 2000-talet underbart? haha =)

Jag orkar inte städa och jag mår dåligt när det inte är städat omkring mig. =/ Kanske dags att svepa en kanna kaffe och sedan springa runt som en virvelvind och fixa i ordning? Jag vill ha en fin 3-rummare i stan som alltid är välstädad! Någon som har en på lager till mig?

I eftermiddag ska jag till Ungdomens Hus och umgås med trevliga människor. Funderar på att åka hem till mamma och pappa emellan och hämta min stick-korg. Tycker det är så mysigt att sitta och sticka oh virka ju =)

Puss! ^^


2012-02-23
23:14:38

23 Februari 2012 kväll

Hej hopp gummisnopp =)

Idag har jag haft en riktigt onyttig mysig torsdag;

 • Födelesedagsfika hos Jannes farmor
 • Kinabuffé till lunch
 • Fika på ungdomsrådet
 • Tacomys ikvällUngdomsrådet gick bra när det gällde att gå igenom pukter, bestämma saker, dela ut arbetsuppgifter etc. MEN det kändes som det var en hård ton emellan oss. Folk avbröt hej vilt och "håll käften" kom det från en utav deltagarna. Det är inte okej tycker jag. Ska man var delaktig i ett råd och ventilera åsikter på ett möte så säger man väl aldrig så till varandra? Otroligt onödigt.

Sen att personen i fråga brukar skylla sina handlingar och sättet den är på på taskig uppväxt det skiter jag fullständigt i. Nu är du vuxen oxh trots din tuffa uppväxt (som de flesta av oss andra i rådet också haft) så får du faktiskt lov att bete dig och respektera andra i din omgivning.

Ja, du blev avbruten hela tiden men det blev vi andra också. Det var ju bara tre fyra stycken av oss som respekterade att vi endast ska tala när vi håller hjärtat (ett virkat hjärta som vi hade som "talar-hjärta" i brist på "talarpinne" eller liknande) så sluta tyck så jävla synd om dig själv som du alltid gör.

Nu har jag fan Lucy-abstinens igen. Hon förstår mig.

Puss! ^^


2012-02-23
09:07:33

23 Februari 2012
God morgon God morgooon =)

Idag är det uppe med tuppen som gäller, inte för att jag behöver, men det blev så. Jag missade BB kl 22 igår och skippade det kl 2 för jag orkade inte vara vaken. Somnade runt midnatt, ett eller två, minns inte riktigt, kommer dock ihåg att jag ställde klockan på 10 för att gå upp då.

Jag vaknade redan kvart över åtta av att jag har en väldigt mysig pojkvän fastklamrad runt mig, med lite nervryck i händerna så det känns som att han ligger och slår på mig, samt att han gnisslar tänder i mitt öra varvat med snarkningar. Lovely! Ne, jag kunde inte sova sådär så jag steg upp och började min dag.

Kaffe och gröt till frukost och aftonbladet berättar att Daniel och Victoria fått en liten tös, hon borde ju heta Madeleine efter sin moster och mig - typ världens finaste namn =) Ne, haha, hon kommer säkert heta något adligt, anrikt och förmodligen ett släktnamn.

Jag ska tvätta idag, träffa Felicja, fira min pojkväns farmors födelsedag, handla mat så vi har något att äta, åka hem en sväng till mamma och pappa -  japp, det är en del på schemat =)

Trevlig Torsdag allihop! =)

Puss!^^

2012-02-22
14:38:44

22 Februari 2012
Hej hej =)

Idag steg jag upp lite tidigare än igår, innan 12 iaf =) Jäkla tider på jobbet, slutar kl 22, kommer hem strax innan 23 och så har jag missat Big Brother så jag sitter uppe till kl 2 då de sänder reprisen. Dumt av mig men ack så underhållande, haha, vilka underliga människor det finns i det huset. Intressant om inte annat =)

Jag har ätit frukost, duschat, kollat favoritbloggarna och handlat mat. Var inne på ICA här i Gällstad och köpte grytbitar, mjölk och cigg. Sa till kassörskan att det inte fanns någon prislapp på hyllan där grytbitarna låg, det gör inte mig någor men jag tänkte bara säga till för att vara snäll. Då snäser hon nästan åt mig; "ja, den har väl fallit bort eller något". Jaja, surpuppa, jag tänkte bara säga till så ni vet.

Nu har jag lagat kallops helt utan kollaps. Första gången jag lagar det och det var gott =)Nu är vi mätta och belåtna =)

Jag ska iväg till jobbet ikväll, jobbar kl 17-22 idag med sedan är jag ledig imorgon och på fredag, jobbar helgen. Så skönt att vara ledig i 2 dagar mitt i veckan =) Jag ska hinna med att tvätta, träffa Felicja innan hon åker hem och kanske vara i garaget med godingen också. Just det, hans farmor fyller år imorgon med, det får vi åka upp och fira.

Ja alltid har man något att göra, haha =)

Puss!^^

2012-02-21
23:25:08

21 Februari 2012

Då var dagen här, den historiskt sett händelserika dagen.

21 februari 1949 föddes min faster som idag firar 63-årsdag =)
21 februari 1979 gifte sig mina föräldrar som idag firar 33-årig bröllopsdag =)
21 februari 2011 föddes min yngsta brorsdotter Joline

Joline var sjuk och det upptäcktes under graviditeten då hon låg i magen. Potter syndrom var sjukdomen. Läkarna sa att hon inte kommer överleva efter födseln. Min bror och hans fru valde att avbryta graviditeten och Joline föddes dödfödd för ett år sedan.

Jag var inte där, jag har aldrig träffat dig. Ändå kryper du fram i tankarna då och då. Lilla Joline, hade du varit frisk och fötts vid beräknad tid hade du varit en liten bebis nu som krupit runt och utforskat världen. Jag saknar dig fast jag aldrig träffat dig. 


2012-02-20
23:32:56

20 Februari 2012
Hej hej alla glada =)

Idag har jag sovit som en stock väääädligt länge, ätit frukost och kollat TV.

Jag har även besökt Felicja som är hemma från Skåne ett par dagar, hennes pojkvän och mamma =) Mysigt minsann. Jag är dunderglad över att min bästis är hemma =)


Detta är Felix och Felicja, ser de inte ut som ett "väldigt-dyr-parfym-reklam"-par? Så snygga <3

Jag har jobbat mellan kl 17 och 22, eller nästan iaf, halv tio fick jag kompa för det ringde inte. Jag kämpade mig hem i snöovädret som kom nu ikväll. Stora snöflingor, hala vägar och blåst :S Usch, jobbigt att köra i men jag kom hem till slut =)

Älsklingen jobbar ikväll så jag har en dejt med TV:n, Familjen Annorlunda vid midnatt och BigBrother vid kl 2:00 tror jag. Nice =)

Puss! ^^

2012-02-19
11:32:19

19 Februari 2012

Hej hej!

Igår var en så himla bra dag! Jag vaknade tidigt och åt frukost och duschade och hade mig, sedan hann vi med en massa saker;

 • Vi åt en försenad Alla hjärtans dag-middag på Kina, självklart med friterad banan till efterrätt =)
 • Åkte hem till mamma och pappa för att hämta lite post, vi fastnade där ett tag och tjötade =)
 • Upp till garaget för att sätta fast extraljusen i min grill och bygga om blästerpistolen =)
 • Tillbaka till mamma och pappa för att jag glömt både mobilen och mina cigg där :S
 • In till Willys för att handla lite tillbehör till kvälssmiddagen =)
 • Hem och börja laga mat, hjärtat gjorde egna hamburgare som var dundergoda =D
 • Tittade på Melodifestivalen och åt godis och drack cola =)
 • Fastnade framför TV:n och varsinn dator fram till klockan 2 på natten =)
 • Gick och la oss och somnade i varandras armar <3

Idag har jag slängt in tvätt i tvättmaskinen (som borde vara klar snart förresten) och ätit frukost, om en stund kommer Marita som ska bli tatuerad av hjärtat, annars är det nog en lugn söndag jag har att se fram emot =)

Puss! ^^


2012-02-18
11:09:08

Frågan är..

Frågan är ju vart jag fått mitt hår i från? Är det någon annan i släkten som ser ut som ett lejon?

Mamma måste ha missbrukat permamentvätska under graviditeten ;)Nyduschad och fluffig^^

Puss!^^


2012-02-18
10:12:11

18 Februari 2012

ÄNTLIGEN HELG!!!

Bloggen har blivit lite lidande de senaste dagarna för jag har inte orkat gör nånting efter jobbet! Torsdagkvällen spenderades på Ungdomens Hus med underbara Lucy och timmar bara flög iväg. Väl hemma efter det dök jag ner i sängen och stensomnade. Igår jobbade jag till 17, åkte hem, åt min favoriträtt som hjärtat lagat åt mig och sen slöade vi framför TV:n. Båda var supertrötta och klockan 21 stänger hjärtat av TV:n och tittar på mig väjande;

-Ska vi sova?
-Mmm!

Jag var för trött för att ens uttala en hel mening så vi gick och la oss strax efter nio en fredagkväll. Hej ålderdom, pension nästa!!! Hahah =)

Jag har sovit dunderbra i närmare 12 timmar. Jag vaknade utan någon klocka i närheten och gick upp när jag kände att jag sovit klart. Då var klockan 9. Underbart! Nu har jag hunnit duscha, brygga och dricka kaffe samt ätit frukost och klockan är strax efter 10. Jag kommer hinna med supermycket denna helgen ju! =) Wiiee!

Idag ska vi in till garaget och pilla med bilarna, eventuellt städa lite i garaget med och kanske byta grill på min golf, vi får se vad vi hinner med. Jag älskar att vara i garaget - speciellt nu när det finns värme så man inte fryser ihjäl =)

Vi ska även fira alla hjärtans dag några dagar för sent med ett besök på Kinarestaurangen =)
Nom nom nom!2012-02-15
18:11:43

Bakdag!

Idag har jag bakat!

Jag fick kompa idag och gå hem nästan två timmar tidigare =) Det var väldigt skönt. Dels för att få mer fritid idag och dels för att det ringde så lite idag så det fanns knappt något att göra på jobbet, tråkigt att bara sitta där.

Väl hemma har jag myst med hjärtat och testat mina nya bakformar =)


Muffins blev det =)


Rosor i botten på vissa...


Andra hjärtfomade =)

Puss! ^^


2012-02-15
16:41:09

Grattis Martina!

Idag fyller min bästis Martina 23 år!!!STORT GRATTIS på födelsedagen gumman!

Puss! ^^


2012-02-14
21:04:11

Alla hjärtans dag

Hej hej =)

Idag är det alla hjärtans dag. Dagen började med kaffe och frukost, skrev en lapp till godingen som han fick läsa när han vaknade sen, och jag brumade iväg till jobbet i pappas bil. Knappt halvväg till jobbet stod temperaturen i topp på bilen och den skulle börja koka när som helst :S Jag stannade till och fick låta bilen kyla ner sig, detta gjorde att jag kom försent till jobbet. Tråkigt men jag kom fram i alla fall, och välbehållen också =)

Jag jobbade till kl 17 och sedan begav jag mig till Ulricehamn för att lämna tillbaka pappas bil och hämta min. Godingen och jag handlade på Ica och efter det åkte vi hem till mamma och pappa för att fika lite. Vi fick tulpaner och mamma och pappa fick lite kakor av oss som vi hade med oss. Det var gott med lite fika =)

Sedan åkte jag till Ungdomens hus och betalade för zumbakvällen som äger rum på torsdag denna vecka kl 19. Efter det rusade jag ner till ICA för att köpa lite lotter till hjärtat. Blommor vet jag inte om han blir så glad över och choklad är ingen höjdare när man är laktosintollerant så ett lottpaket blir bra =) Vi skrapade dem hemma sen och vann 50 kr =)

Jag fick lite uppvaktning redan igår =)Hjärtat hade köpt en ros till mig som hette Röd Corvette =) Fick choklad också men den var så god så den är redan slut, Marabou Non Stop - min absoluta favorit!

Nu har vi kikat på WipeOut vinter för brorsans kompis var med där som äger ett gym i Borås tillsamman med sin fru och på det gymmet gymmar min bästis Martina. Allt hör ihop på något sätt =)

Snön faller lite mysigt utanför och vi kikar på The Big Bang Theory nu, strax blir det dusch och sedan sova =)

Hoppas ni haft en fin dag!

Puss! ^^


2012-02-13
19:57:57

13 februari 2012

Hej hej =)

Idag har jag sovit ut, typ, ja till kvart i åtta iaf =) Visserligen var jag dum och stannade uppe till midnatt igår så det blev ju ingen överdriven sovmorgon men det var skönt att slippa gå upp kl 5 iaf =)

Iväg till jobbet ett par timmar och inser att det är skönare att börja tidigt och sluta tidigt än att börja lite senare och därmed sluta lite senare. Men men, det är samma timmar fast olika tider så egentligen spelar det ingen roll =)

Efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa för att lämna min bil. Pappa har beställt en ny nyckel till min bil som ska installeras imorgon så jag åkte dit och bytte bil med pappa så han kan fixa det imorgon. Tack fina pappa! =)

Jag åkte sedan hem och lagade både middag för ikväll och matlådor.Kyckling med wokgrönsaker =)


Middag ikväll; kycklinggryta med curry och ris.


Nu ska jag göra lite te och strax börjar familjen Annorlunda på TV4!OnePiece is the shit!

Puss! ^^


2012-02-12
14:51:20

Ny bakgrund
Känns det lite somrigare nu med körsbärsblommor i bakgrunden?

Jag vill ha vår!

Puss! ^^

2012-02-12
14:14:06

12 Februari 2012

Hej hej!

Idag var det upp och hoppa till jobbet igen. Började klockan åtta och fick ploga mig fram till jobbet i snön som kommit under natten. De har säkert plogat vägarna någon gång under natten men det märktes inte när jag åkte. Kom fram helskinnad efter 20 minuter, det brukar ta 12 typ. Jaja =)

Var på jobbet mellan 08:00 - 12:30. Är schemalagd till kl 12 men vi blev inte klara med städningen tills dess. Efter jobbet åkte jag och handlade lite och sedan hem för att laga mat.Idag blev det korvstroganof med ris. Hjärtat gillar verkligen den maträtten så han är mätt och glad nu.

Snart ska han iväg till jobbet och jag med sen igen. Jag jobbar mellan 17 och 19 ikväll. Känns lite onödigt med 2 timmar men vi har gäster som kommer ikväll så någon måste ju vara där och ta emot dem.

Nu blir det lite TV innan jobbet, och lite bloggläsning såklart. Kanske ska fixa naglarna med =)

Puss! ^^


2012-02-11
15:33:31

11 Februari 2012 dagen

Hujedamej vilken dag jag haft hittills!

Jag kom till jobbet kvart i åtta och kom inte in! Vi har en knappsats där man slår in en kod som börjar med siffran 3 och under natten har knappsatsen frusit så 3-knappen fungerar inte! Alla andra siffror fungerar men inte 3an så jag kan inte slå koden och kommer därmed inte in! Jag ringde till Carina som blir ägare för hotellet på onsdag så hon fick komma och öppna åt mig. (den nuvarande ägaren är på semester under helgen, det är hans pass jag jobbar på, så han kunde ju inte komma och hjälpa mig).

Väl inne på jobbet i receptionen har kassan hängt sig! Gah! Det går inte att göra något, man kan trycka på alla möjliga knappar med inget händer. Drar man ur sladden stängs kassan av och när man sedan sätter i sladden igen står det fortfarande samma sak på displayen och det händer inget när man trycker på knapparna. Jag ringde supportnumret som står på kassaapparaten men de har inte öppet på helger! ne för man använder ju inga kassaapparater på helger.. idioter!

Jaja, jag får stå och skriva kvitton för hand ikväll till gästerna, hej 1800-talet!

Efter jobbet (när jag väl slutade vilket var halv ett istället för kl 12 för självklart hann jag inte städa färdigt till 12) åkte jag till Lidl där jag fått tips utav Camilla att det finns alla-hjärtans-dag-saker =) Jag hoppades på att de söta nallebjörnarna med texter på var kvar men de var slut. Istället köpte jag dessa:
Bakform i silikon - hjärtan
Bakform i silikon - rosor

De kostade bara 39:- styck. Perfekt till söta muffins eller andra bakverk. Jag ska försöka hinna med att baka nästa helg, eller kanske en kväll i nästa vecka efter jobbet. Lite alla-hjärtans-dag-muffins måste vi ju ha! Länge leve kärleken! Hurra! =)

Till slut kom jag hem sur och tvär efter knapp-problem, krångliga gäster, butiksköer och en kall bil. Jag hoppade in i duchen och konstaterade att jag varken hinner eller orkar laga mat innan hjärtat ska iväg till jobbet. Vi tog den enkla vägen ut och betällde kebabtallrik och pizza. Såå dumt men såååå gott! Jag ska INTE äta sånt! Meeeeeen, nu gjorde jag det och det var gott plus att jag slapp laga mat, dumma mig! Haha =)

Nu är jag iaf ren efter duschen, mätt efter maten och fri från huvudvärken jag hade innan tack vare en ipren. Jag jobbar kvällspass idag mellan kl 17 och 20, efter det ska jag rusa hem så jag inte missar allt för mycket av Melodifestivalen!

Puss! ^^


2012-02-11
07:01:10

11 Februari 2012

Hej Sötisar!

Igår jobbade jag två pass, ett på transcom och ett på nyboholm. Jag var inte hemma emellan och gick och lade mig efter det sista jobbpasset när jag kom hem igår så det blev ingen tid för bloggen.

Emellan mina arbetspass hann jag tvätta bilen! Här i Ulricehamn har vi underbara Hallgrens med deras miljötvätt. Man betalar 120 kr, åker fram till ett transportband, dras igenom en tunnel av vatten och tvättmedel (alltså bilschampoo och sånt, inte Ariel, haha), stora borstar som tvättar bilen (känns som man är ett plagg i en tvättmaskin typ) och till sist stora fläktar som blåser bilen nästintill torr. Sen i slutet finns det ett stoppljus och när den växlar om till grönt är det klart och man kan brumma iväg därifrån, allt detta tar bara några minuter - så jäkla smidigt!Här står pärlan nytvättad och fin! Skulle dock behövas strykas med för hela motorhuven är bucklig utav trädet som föll på det. Haha =) Hjärtat ska hjälpa mig med att finna en ny, förhoppingsvis i samma färg. Det funkar som det är nu, men den ser ju lite tråkig ut. Jaja, tvättad är den iaf =)

Nu är det strax dags att åka till jobbet igen, jobbar i Ulricehamn idag - skönt! Slippa åka flera mil för att komma fram till jobbet, det tar typ en kvart härifrån till jobbet. Speciellt en lördagmorgon innan kl 8, inte många som är ute och kör då =)

Trevlig helg!

Puss! ^^


2012-02-10
05:49:27

10 Februari 2012

Världens godaste nyttiga frukost:Äpple med kanel, gröt och mjölk samt kaffe. Nom nom nom!

=)!


2012-02-09
20:22:09

9 februari 2012

Hej hej =)

Idag har jag vaknat vid kvart över fyra och trott att jag försovit mig, njöt verkligen av att titta på klockan och sova en timma till =) Äta frukost, köra till jobbet, jobba till halv tre, handla mat, åka hem och lämna maten och iväg till Ungdomens Hus.

Vi hade ungdomsrådsmöte idag på Ungdomens Hus mellan kl 17 och 18. Det var ett bra tag sedan jag hann vara med på det! Varannan vecka har vi en timme då vi träffas och pratar om olika saker och bestämmer olika saker med för den delen. Nu i vår har vi en del saker på gång. T.ex. en zumbakväll, en sällskapsspelkväll, starcraftturnering, pingisturnering, loppmarknad m.m. Vi har fått en donation av Birgittasystrarna som vi ska köpa grill och utemöbler för till vår altan som ska byggas till våren, då ska även Ungdomens Hus handikappsanpassas. Det är otroligt dåligt av kommunen att huset där Ungdomens Hus äger rum inte är anpassat för rullstolsburna!!! Som tur är finns vi smarta ungdomar i Ungdomsrådet som fixar så det blir handikappsanpassat =)

Jag åkte hem efter mötet och lite tjöt med underbara Louise.

Godingen och jag har myskväll ikväll med tacos, båda ska jobba helg så vi tar "fredagsmyset" idag framför TV:n med god mat =) När jag parkerade bilen utanför så luktade det mat redan där. Hjärtat hade lagat färdigt nästan allt tills jag kom, stekt köttfärs, hackat grönsaker och sådär. Söta fina godingen! Jag behövde bara bära in lite av maten till vardagsrummet och sedan sätta mig ner och äta. Underbart! =)

Jag ska hoppa i säng om en stund, ska jobba hela helgen och veckan efter det. Är inne på jobbdag nr 4 av en period på 12 st jobbdagar i rad så jag behöver all sömn jag kan få. Speciellt eftersom jag ska vara på båda jobben imorgon. Transcom i Borås mellan 07:55 - 14:25 och sedan Nyboholm i Ulricehamn 16:00 - 20:00, tuff dag men jag gillar att jobba så det ska bli roligt ändå =)

Godingen ska jobba imorgon och han jobbar ju natt, han jobbar resten av helgen med och jag med fast jag jobbar dagtid så vi ses väl på måndag eller något, haha, så är det ibland =)

Puss! ^^


2012-02-09
06:05:19

Vem har världens sötaste pojkvän?

När jag vaknade idag gick jag ut till köket och där ligger det en lapp från hjärtat;

"kaffebryggaren är laddad och det finns en överraskning i kylen till dig =)"

Jag trycker igång bryggaren och öpnnar kylen och ser det här:3 st chokladbollar med flaggor där det står: "ät mig"

Haha, han är ju bara för söt =)

Bra start på dagen, helt klart!

Puss!^^


2012-02-08
16:44:32

8 Februari 2012
Hej hej!

Dagen har varit bra =) Sov typ 50 minuter längre än jag brukar men jag var för trött för att gå upp tidigt så det fick bli så. Skyndade i mig lite frukost och kom iväg till jobbet. Hjärtat hade ställt kupévärmaren i min bil så den var rikigt varm och go i morse! =)

Jag har jobbat mellan 07:55 och 14:25 idag och det gick bra, inget bokningsrekord men bokade 50 st på 52 samtal, nästan 100% Wiho!

Väl hemma har vi ätitt matlådor för jag orkade inte laga mat och orkade inte vänta på att hjärtat ska laga mat för jag var hungrig. Det blev resterna av gårdagens kanonmiddag som bestod utav pannbiffar, potatis och gräddsås! Nom nom nom =)

Nu ska jag titta på TV och eventuellt spela sims. Trött som få!

Puss! ^^

2012-02-07
20:37:03

7 Februari 2012

Hej hej!

Tack gode gud att denna knäppa dag snart är slut!

Det började med att jag vaknade klockan 4 i morse för jag var tvungen att gå på toa. Jag hade tänkte sova en timme till men låg klarvaken en bra stund, till slut slumrade jag till och fick väl en kvarts sömn eller något. Jag steg upp och staplade ut i köket och satte på kaffe. Jag tog fram mjölk till kaffet och fil till min müsli, häller upp kaffe i en kopp och häller i fil. Fuck!

Jag fick iaf en halv kopp kaffe med mjölk och åt frukost. Tog en cigg och sen gick jag ut i badrummet. Fram med sminket och framförallt pudret, sminkar mig och tycker jag ser söt ut - kikar sedan ner på min vita T-shirt som nu är brun/orange av pudret. Fuck!

Kramar om godingen som sover och önskar honom god natt, får "detsamma" till svar. Haha, jaja, tack hjärtat =)

Kommer ut till bilen och låser upp den, förardörren går inte upp för den har fryst, kollar passagerardörren - samma sak där. Får upp dörren bakom förardörren och klättrar in, drar handbromsen, får ur växeln och startar bilen från baksätet, får fram en skrapa och går ur bilen. Skrapar rutorna och hoppas på att bilen blivit lite varm så jag får upp förardörren - icke! Får klättra in i baksätet igen och kravla mig igenom hela bilen till förarsätet. Fuck!

Åker till jobbet och lyssnar på Rix Morron Zoo hela vägen - underbart. Lagom med trafik och jag kommer fram i god tid. Parkerar bilen på jobbet och kommer inte ut. Får veva ner hela rutan och stäcka ut armen och öppna min dörr utifrån. Fuck!

Börjar jobba kl 07:55, en rast, en lunch och vips var klockan 14:25 och då slutar jag. Går ut till bilen och kommer in utan problem. Knäppa bil! Haha =) Åker hem och möts av världens bästa pojkvän som kommer fram och kramar om mig och pussar på mig...

Livet är rätt bra ändå <3

Puss! ^^


2012-02-06
19:58:59

Mysmåndag!
Nu gosar jag ner mig i soffan med en stor mugg te och kikar på mitt favoritprogram =)Måndagar kl 20:00 på Tv4!

Puss! ^^

2012-02-06
19:29:05

6 Februari 2012 kväll
Hej hej!

Det har varit en bra dag på jobbet idag =) Jag har slått mitt bokningsrekord igen, Hurra!

När jag åkte hem från jobbet var det i princip bilfritt ute. Knappt en bil i sikte - så skönt. Kom hem strax innan halv fyra och fixade lite här hemma, disk och vika tvätt. Godingen satte på en film och jag somnade i hans knä =)

Nu har vi ätit lite mat - kyckling med ris och kokta moröttet, gott! Hjärtat är så duktig på att laga mat. Nyttiga var vi också, ingen sås! Nu blir det lite kikande på TV och sedan sängen =)

Puss!^^

2012-02-06
05:50:09

6 Februari 2012

God morgon =)

Uppe med tuppen idag och äter just nu frukost i form av müsli med filmjölk och banan samt kaffe =)

Idag är första dagen på en intensiv tid med jobb;

mån: 07:55-14:25
tis: 07:55-14:25
ons: 07:55-14:25
tor: 07:55-14:25
fre: 07:55-14:25 + 17:00-20:00
lör: 08:00-12:00 + 17:00-20:00
sön: 08:00-12:00 + 17:00-19:00
mån: 09:30-17:00
tis: 09:30-17:00
ons: 09:30-17:00
tor: 09:30-17:00
fre: 09:30-17:00

Efter det har jag helg! =) Woop woop!

Det är sommaren 2007 all over again, då hade jag två sommarjobb och arbetade 60 utav sommarlovets 70 dagar och var en rich bitch i Augusti =)

Ni får ursäkta om bloggen blir lidande utav att jag ska jobba så som jag ska men jag ska försöka hinna skriva ändå =)

Puss! ^^


2012-02-05
20:42:12

5 Februari 2012
Hej hej!

Idag har jag och hjärtat varit i Borås och handlat födelsedagspresent till hans mamma - en kameraväska. Vi var även en sväng på Verktygsboden och köpte en blästerpistol så Janne kan fortsätta blästra sin bil i garaget. När vi var klara i Borås åkte vi till Ulricehamn och hem till hans mamma och pappa på kalas. Vi fick tårta, kaffe och kakor. Mumma =)

Efter kalaset åkte vi till garaget för att testa den nya blästerpistolen.


Hjärtat =)


Dodgen som blästras. All färg ska bort och sedan ska den lackas med nytt.Jag testade också att blästra och det var rätt kul, men det är roligare att slipa och måla =)

Puss!^^

2012-02-05
00:47:32

Tips!

Hej!

Här kommer några tips!

Idag har min svägerska startat en blogg. Hurra! =) Hon heter Anna-Karin och är en stark och beundransvärd kvinna med en händelserik livshistoria. Hon är en utav mina bästa vänner som jag kan prata om allt med; roligt, tråkigt, viktigt och nonsens. Hon är en tjej att se upp till! Följ henne!

www.fembarnsmammanannakarin.bloggplatsen.seEtt annat tips är min kille och hans tatuerande! =) Nu ikväll har han tecknat upp en ros på frihand och tatuerat en kompis på låret. Fint som tusan! =) Han har gaddat i ca 6 år nu. Ska se till att få upp lite bilder på hans verk.


Puss! ^^


2012-02-04
12:37:03

4 Februari 2012

God morgon folket! =)

Igår när vi skulle sova kände sig godingen lite krasslig och febrig. Han nästan feberyrade om pannkakor och att han frös som en tok. Jag har legat och kramat honom hela natten för att han inte ska frysa och i morse steg jag upp och hoppade ut i köket. Pannkakasdags!Hjärtat vaknade precis och var inte särskilt hungrig eller pigg, men pannkakorna ligger och väntar på honom i köket. Han blev glad och ska försöka få i sig några sen =) Jag har tjuvat två st men det finns många kvar.

Det är lite som att bo på hotell när man bor med mig. Pannkakor till frukost och disken bara försvinner helt magiskt efter varje gång man ätit =) Allt för mitt hjärta <3

Trevlig lördag på er!

Puss! ^^


2012-02-03
23:56:00

3 Februari 2012 kväll

Nu har jag varit iväg på jobb mellan kl 17 och 22. Det gick bra. Jag var ganska trött, jobbade lite långsamt och kände mig allmänt trög men allt som allt var det en helt okej dag. Jag lyckades värva 6 st medlemmar till Scandic idag (klappar mig själv på axeln) tror jag lyckade med 4 medlemsvärvningar under hela januari månad så det var riktigt bra utav mig =)

Ställde mig på vågen i morse, eller om det var igår, och hade gått upp 2 kg. Helvete då! Har ju lyckats gå ner 5 kg och nu upp 2 kg, feber och skit. Men jag har fått en ganska bra förklaring. Mens. Jag orkar inte! Tack vare att jag haft P-stav sen jag var 16 år har jag varit fri från mens nästan konstant sedan jag satte i första staven. Det är nästan 7 år nu. Jag är van vid att inte ha det över huvudtaget så nu är jag lagom sur. Jag är plufsig, har ont i magen, känner mig ledsen och har inte lust med någonting.

Nej, jag borde inte klaga, en gång på sju år och de flesta har det 12 ggr om året så det är väl inte särskilt synd om mig. Men det känns som att jag har det för första gången igen och det var hemskt. Jag låg hemma med feber och kallsvettades i en vecka första gången. Hua!

Hoppas det blir en kort period och att jag är på topp snart igen. Har ju ett fullspäckat schema framför mig. Jobb på transcom mån-fre, jobb på nyboholm fre-sön, jobb på transcom mån-fre veckan efter det och sen har jag helg, alltså om två veckor. Kämpa på. Money money money!

Trevlig fredag på er ^^

Puss!^^


2012-02-03
12:44:41

3 Februari 2012

Åååh! Vad länge jag har sovit! Underbart!

Jag känner mig frisk idag, mycket piggare och gladare. Oavsett om jag är helt frisk eller inte så ska jag till jobbet idag. Jag vill inte vara hemma längre! Jobbar bara mellan 17 och 22 ikväll och sedan är det helg! Woop woop!

Ska nog visserligen ta det lugnt i helgen eftersom jag varit sjuk. Men jag orkar nog att hänga i garaget med hjärtat och kanske ta en fika med någon vän =) Måste planera en kompis födelsedag med men kan inte skriva för mycket om det, om vännen skulle råka läsa vad jag skriver =)

Det är bra vackert ute föresten (på tal om ingenting?) Snön glittrar och solen är framme, himlen är ljust blå och helt molnfri. Om snön bara ger med sig så har vi nog vår snart =)

Igår gjorde jag en rolig grej. Jag skrev en intresseanmälan på Stubos hemsida (den största fastighetsägaren i Ulricehamn typ). Jag vet inte riktigt hur jag vill bo så jag valde att vara intresserad av tre områden (alla i Ulricehamn då) och från 1 rum med kokvrå till 4-rummare. Haha, den som läser min anmälan kommer tro att jag är desperat! =)

Jag vill så gärna bo i stan. Antingen i stan där det är nära till allt, eller på höjden med lite utsikt över sjön. Godingen har sett en lägenhet som verkar vara obebodd i huset som ligger intill garaget som han hyr. Det hade ju varit kanon! Om jag tröttnar på honom eller han på mig är det bara att kila till garaget! Hahah, ne men smidigt att bo så nära för då blir nog dodgen färdig fortare =)

Puss!^^


2012-02-02
20:10:04

2 Februari 2012

Hej hej!

Jag är fortfarande sjuk =/ Det kändes ganska bra i morse efter 11 timmars sömn. Utvilad, lagom varm, min älskling bredvid mig i sängen =) Jag gick ut i köket och satte på kaffe sedan satte jag mig ned för jag blev helt feberyr! Usch och fy!

Frukost bestod av kaffe och en äggmacka och det var ganska gott. Godingen vaknade efter någon timme och vi kramades en stund. Sen hörde Emelie av sig som är ledig idag och ville komma ut en sväng. Hon kom hit och det har varit supertrevligt! Jag har inte varit den piggaste människan men jag har kunnat umgås ganska normalt iaf =)

Godingen smet iväg till jobbet vid 17-tiden och jag har umgåts med Emelie tills nu. Godingen kommer inte hem förrän kl 6 imorgon bitti så jag får en lugn kväll med TV:n nu =)

Tips på saker som gör en frisk:

Kramar
Kaffe
Prat med bästis
Frisk luft
Sibyllamat
Tända ljus
En dålig film
Te
Lussebullar

Allt som allt har det varit en bra dag men jag önskar att jag hade varit frisk så jag kunde njutit mer utav det.Tack fina Emelie för en mysig kväll =)

Puss! ^^


2012-02-02
13:51:12

Marie Carlsén - Wedding DayMin vän är väldigt duktig! =)

Jag gillar denna låten! =)

Puss! ^^


2012-02-01
12:21:30

1 Februari 2012

Hej februari och välkommen!

Jag är lika sjuk nu som igår, om inte mer! Jag har sovit närmare 9 timmar i natt och vaknade upp utvilad. Gick upp och mådde ganska bra, började lite smått med frukosten, sen kom huvudvärken, hostan och febern. Tack!

*idiotsjukdomhelvetesfan!*

Jag har spenderat morgonen och hela förmiddagen på soffan, under täcket, framför TV:n.

Det har inte hjälpt. :/

Fan vad bitter jag är när jag är sjuk! Jag hatar det! Jag vill vara på jobbet och jobba och träffa mina arbetskamrater. Jag vill köra bil och poppa musik. Jag vill vara glad och må bra! Men men, jag ska leva på te med honung idag och se om det hjälper. Det kan ju inte skada iaf. Måste knapra lite alvedon med så att huvudvärken släpper.

Kan man duscha bort feber, hosta och huvudvärk? Värt att testa.

Be aware shower - here I come!

Puss! ^^