Mudd^^

2014-05-31
07:37:22

Lördag!
Ledig helg! So nice :)

Ska ut till mamma och pappa alldeles strax och fortsätta med tapetrivningen :) vid lunch kommer brorsan m familj och då ska vi fika lite, sedan stannar tjejerna över natten :)

2014-05-30
13:58:20

Woop!
Vilken bra dag det var igår!

Började med tvättid och dusch. Vid kl 13 var vi på basta kvarn och fikade; jag, Janne, våra föräldrar och farmor :) sedan åkte vi tillbaka till Ulricehamn och handlade. Vi grillade hos mamma och pappa och efter maten skulle vi bara titta in i lägenheten som vi ska renovera men det blev renovering med en gång. Tapeterna är rivna i hallen och två rum nu, bara ett rum och köket kvar. Sen ska kakel i badrum och kök rivas. När allt är nere börjar vi tapetsera, kakla och bygga om. Åh det kommer bli så fint!

Synd att jag ska jobba idag, hade velat åka dit och greja idag med men det får bli imorgon! :)

2014-05-27
11:15:14

Sista dagen..
..som 24-åring och den börjar sådär. Jag skar mig i fingret när jag delade på en fralla och sen spillde jag nybryggt kaffe på benet när jag skulle hälla upp morgonkoppen, det var ganska varmt!Hoppas dagen blir bättre :)


2014-05-26
10:06:19

Måndag
En kvällsvecka på ingång. Jobbar till 20 i 2 dagar och till 22 i 2 dagar. Hinner träffa Janne på torsdag denna veckan :) 

jag fyller 25 på onsdag, ett kvarts sekel, undrar när man blir vuxen egentligen. Ibland känner jag mig som en 15-åring och undrar vad jag håller på med, haha. Materiellt sett är jag vuxen med bil, körkort, lägenhet, jobb. 

Men i hjärtat är jag ung, lekfull, lite osäker ibland och lite tokig. Att aldrig avbryta vuxna när de pratar sitter fortfarande kvar, pappa sa till mig en gång när jag var liten och det är så fortfarande. När två personer som är äldre än mig samtalar kan jag aldrig gå in och avbryta, jag väntar snällt på min tur.2014-05-22
07:24:04

Ledig!
Bästa idag: få frukost på sängen av min bättre hälft :)

Näst bästa: dricka kaffe och läsa UT på balkongen :)
2014-05-21
07:27:03

Invandringen
Åh detta intressanta ämne!

Igår hade flera vänner postat en länk på FB. Statistik över invandringen i Sverige, vi tar in närmare 50 tusen personer per år och i slutändan får knappt 15 tusen asyl. Liknande siffror över de senaste 20 åren. En miljon invandrare och 300 tusen har fått stanna, det låter inte som så mycket, eller hur?

Faktum är att vi har ca 450 tusen personer utan jobb i Sverige. Om vi hade haft färre personer i vårt land kanske den siffran hade varit lägre. Mina föräldrar som jobbat i Sverige i närmare 40 år kanske hade fått en bättre pension istället för att se sina skattepengar gå till nysvenskar som inte ens kan språket.

Jag tycker självklart att man ska hjälpa till och ta hand om de man kan men när vi har invandring från länder med kultur och religion så olik från våran så känns det inte bra. Jag vill kunna hissa svenska flaggan och sjunga nationalsången utan att bli kallad rasist. Tror du att det är någon som kallar amerikanen för rasist när han hissar sin flagga och sjunger sin nationalsång den 4:e juli? Ne, det tror inte jag. Vårat grannland Norge firar sin nationaldag 17 maj även i Sverige! Men vad gör vi? 

Förra året var jag i grodparken och lyssnade på en talare och tittade på dansuppvisning, efter ett par timmar var det slut och sedan tystnad i ett år. Man får ju inte göra någon upprörd. Man får inte vara stolt över sitt eget land. 

2014-05-19
07:24:01

Måndag
Igår efter jobbet kom jag hem till middag och sällskap. Vi åt, jag duschade och sedan tittade vi på film.


Den är att rekommendera! En ganska annorlunda handling, "pappan" ska smuggla in knark från Mexico till USA och för att inte bli stoppad vid gränsen hyr han en husbil och tre familjemedlemmar så det ser ut som att de har varit på en vanlig familjesemester :) de är inte ens släkt! Fem av fem toasts!2014-05-18
09:10:00

Söndag!
Ja veckan rullar på :)

Igår var det garagefest och badtunna! Först spelade vi kubb och grillade, sedan kröp ni ner i badet när solen gick ner och det började bli kallt. Det var jättevarmt och gött men jag klarade inte mer än en timme, 40 grader i vattnet. Jag kände mig kokt efteråt! 

Vi åkte hem strax efter att vi badat och väl hemma stöp jag i sängen! Hade jag varit en spelfigur hade min energinivå blinkat rött. Som med simsgubbarna som somnar i maten när de är både trötta och hungriga, haha :)

Nu ska jag strax till jobbet :)

2014-05-17
07:08:35

Lördag!
Jobb idag, badtunna ikväll. Det kommer bli en bra helg!

Jag har precis ätit frukost och hjärtat åt kvällsmat. Mysigt att ses en stund :) nu hör jag hur det snarkas i sovrummet, hihi. Han är så söt! :)

Jag sitter på balkongen och lyssnar på fågelkvitter och njuter av utsikten :) det är så fint här!
2014-05-15
08:39:40

Städning!
Nu har jag städat grovköket så gott det går. Där står allt möjligt! Alkohol, bakmaskin, tatueringsbänk m.m. Nu är det iaf lite uppröjt. Ska ge mig på fönstrena i köket nu :)

2014-05-14
14:39:59

The nails
Har målat naglarna precis! Fick inspiration av Liina :)
2014-05-13
11:47:05

Juni
Jag har kollat det preliminära schemat nu och jag går upp till 100% i juni och verkar vara ledig alla helger inklusive midsommar. Toppenbra! Hoppas det är hyfsat synkat med Emelie med så kan vi samåka! It's a win win indeed :)2014-05-12
08:04:20

Måndag
Måndag.
Jobb.
Regn.

Inte mycket att se fram emot här inte. Jodå, jag jobbade i helgen vilket betyder att det är onsdag för mig idag och bara två dagar kvar till helg. Det kan jag leva med, trots vädret.
2014-05-11
09:37:35

Åska?
Jag har haft huvudvärk i flera dagar, väderleksrapporten säger att det ska åska men det händer ju inget, bara massa regn! Kan det inte bara braka till ordentligt och klarna upp sen? Jag älskar ju åska! Det är så fascinerande!
2014-05-10
08:44:06

Dröm
I natt var jag i Polen. Mamma och jag skulle handla något och jag hade glömt pengarna hemma i Sverige! Wtf?!

Jag längtar mer och mer för varje dag! Min släkt, maten, vädret, doften, språket! Jag vill åka nu!

Här åker mina brorsdöttrar färjan från miedzyzdroje över till swinoujscie :)
2014-05-09
10:40:24

Today
Dags att förnya passet! Hade varit roligt om man kunde ta med ett eget foto ;)
2014-05-09
08:53:13

Gör din röst hörd!
Sverigedemokraterna är rasister.

Nej, det är de inte. Jag har precis läst alla punkter i deras politiska program och jag håller med om allt.

http://sverigedemokraterna.se/var-politik/var-politik-a-till-o/

Invandringen är självklart en stor fråga och om det är några som är rasister så är det de andra partierna - mot svenskarna. Jag tror på att vi ska se efter våra egna innan vi kan hjälpa andra. Som SD föreslår; hjälpa människor på plats i de krisdrabbade länderna istället för att de ska behöva fly hit.

Hur ska vi kunna ta hand om fler människor här när våra barn inte har tillräckligt med lärare, det inte finns jobb till våra ungdomar, bostadsbrist för familjer och våra pensionärer knappt har några pengar kvar efter att skatten dragits?

Moderaterna - Sveriges arbetarparti. Arbete ger frihet. Under de åtta år som detta parti har haft makten och satsat på att alla ska få jobb har jag haft ett jobb. Ett! Jobbet fick jag tack vare kontakter. De struntade i min utbildning, jag kände ju någon som kände någon. Jag var arbetslös i fyra år efter studenten, och många klasskamrater med mig. Jag har vänner i min ålder som fortfarande kämpar med jobb. 25 år och arbetslös, det är inte så gött.

Det här är inte SD-propaganda. Jag vill bara uppmärksamma deras politik och vad de står för. Jag bryr mig inte om vad du röstar på bara du röstar! 
25 maj val till Europaparlamentet 
14 september val till riksdag, kommun och landsting.
Gör din röst hörd!

2014-05-06
06:37:55

Look up
Såg precis Look Up-videon. I dagens samhälle tittar vi inte på varandra, vi tittar på våra telefoner. Det är rätt skrämmande att alla är så inne i teknologin och scrollar Facebook istället för att umgås med varandra.

Jag tar upp min telefon och kollar FB eller spelar spel när jag är själv och inte har något annat att göra. Men en optimal dag ska vara som gårdagen; jag jobbade och träffade alla mina arbetskamrater, kom hem och tvättade och mötte grannar i källaren och pratade med dem, efter att hon slutat jobbet kom mamma över på middag och då åt vi och pratade med varandra. Ingen tar upp sin mobil och umgås med den istället för personerna runt omkring.

Don't look at a screen - Look Up!


2014-05-04
07:55:34

Vänskap
Vänskapen mellan två tjejer, hur uppkommer den? Vi som är systrar och rivaler samtidigt.

Min teori är att vi har pusharen; hon vill bli kompis med alla. Det är alltid hon som ringer och frågar om ni ska hitta på något. Hon har ett väldigt stort kontaktnät och vet inte skillnaden på bästis/vän/bekant för hon har alla omkring sig som spindeln i nätet.

Sedan har vi den selektiva. Hon springer inte efter folk utan väntar på att bli kontaktad. Hon känner precis lika mycket folk med vet exakt vem som är hennes bästa vän, hennes vänner och hennes bekanta. Hon tvingar sig inte på någon utan umgås me dem hon känner bäst.

För att en vänskap ska bli bra behöver vi en pushare som tar kontakt och en selektiv som väljer att låta en pushare in på livet. De ger lika mycket men pusharen startar igång vänskapen och den selektiva håller liv i den.

En och samma tjej kan byta roll under livet beroende på hur hon har det. Under högstadiet och gymnasiet var jag en pushare och skaffade nya vänner på löpande band, nu är jag selektiv - umgås med de jag känner och låter en och annan bli min vän.
2014-05-02
19:26:53

Ledig fredag!
Efter två hektiska dagar har jag äntligen fått sova ut :)

Har städat, lagat mat och planterat om blommor idag :) nu blir det lite tv-tittande innan läggdags :)