Mudd^^

2010-06-29
21:07:44

Mixad Onsdag

Hej hej,

Idag vaknade jag halv nio, klockan var ställd på halv åtta men jag måste ha stängt av den i sömnen. Det gjorde inget för jag försov ju mig inte i alla fall. 09:50 var jag på jobbet (börjar kl 10:00) och satte igång med det gamla vanliga, städa toaletter, städa boenden, kontrollera boenden, svara på mail. Idag fick jag även äran att styka tvätt vilket inte var så roligt tack vare att det var så varmt idag (kändes som 30 grader).

Vid 12-tiden ringde Sandra och var lite upprörd. Hon berättade att vår gamla klasskompis har dött. Igår kväll hade han badat vid klipporna i Halmstad och dykt på en sten och brutit nacken (vad jag hört). Jag visste inte hur jag skulle reagera, det vet jag inte än. Detta händer ju inte. Även om jag inte träffat honom på länge är det ändå en vän, någon man känner, någon man såg varje dag i skolan i flera år. Mikael Carlsson, du är saknad. Vila i frid.

                                                      


Resten av arbetsdagen gick ganska snabbt och kantades av sms och telefonsamtal om den tragiska händelsen. När jag kom hem idag hade jag tvättid så nu ligger det fräscha kläder i garderoben igen. Grannarna och jag tog en tripp ner till sturebadet för årets första dopp, det var kallt men inte så kallt att man skakade precis, mer avsvalkande. Vi gick förbi Willys påväg hem för att köpa gott att grilla. Väl hemma kom david lagom till maten, vi åt korv och potatismos. Vi satt ute ett tag men nu är vi uppe i lägenheten och tittar på fotbolls-VM. Spanien möter Portugal och det står 0-0 hittils, 35 minuter in i matchen. Vi hejar nog på Spanien tror jag. :)

/Mudd^^


2010-06-26
13:25:11

Midsommardagen
Hej hej,

igår var det midsommarafton. Jag firade i Rångedala med David, Robert, Linda, Robin, Marcus och Rebecca. Vi grillade och drack. Vi satt ute hela kvällen varvat med matchen på tv. Det var en trevlig kväll, jag hade till och med engagerat mig och gjort en midsommarkrans. Efter ett par timmar fick jag huvudvärk och gick in och lade mig på soffan, jag tror det tog en halvtimme sen stensov jag. Vet inte om jag missade så mycket av kvällen. Jag hade jobbat på morgonen så jag var trött.


Idag vaknade jag av att david låg och tittade på nickelodeon, vi fastnade framför "pingvinerna från Madagaskar". Skitkul ju! Tecknat är underskattat! :) Morgonen har fortsatt utomhus med frukost, cigg, sol, facebook och spotify. Härligt!



Idag ska vi bara ta det lugnt, jag är ledig från jobbet för en gångs skull. Det blir nog att käka pizza sen och titta på VM eller en film.

/Mudd^^

2010-06-24
18:46:51

Trött torsdag
Hej hej,

Nu har jag varit väldigt dålig på att blogga! Det har gått en vecka sedan sista inlägget skrevs. Jag har jobbat mestadels och David har varit här mycket eftersom han har semester.

Gilmore girls tittas det på varje dag här hemma :) och sims-spelande varje kväll. Ikväll ska vi titta på Click på
TV6 kl 21.00 med Adam Sandler :)

Imorgon är det midsommarafton, jag börjar kl 10.00 och slutar ca 15.00. Har inte bestämt vad jag ska göra än eller vart jag ska vara men det lutar åt Rångedala :)

Jag hoppas min huvudvärk går över snart, har haft den i timmar nu :(

/Mudd^^

2010-06-17
12:09:16

Tidig torsdag
Hej Hej,

Imorse ringde chefen och frågade när jag börjar idag (borde inte hon veta det?), jag sa: kl 14. lite halvsurt och la på. Klockan var ca halv nio och vi var uppe sent igår så jag var trött. Efter ca en halvtimme ringde Mia i panik och sa att hon hade missat bussen och var tvungen att fixa skjuts till jobbet, ingen annan svarade (vad fan svarade jag för?) så jag ställde upp. På med kläder, tag med nycklar och mobil samt morgonciggen så var vi  påväg. Mia jobbar i Blidsberg som ligger ca 2 mil från Ulricehamn så det tog ca 20 min och 20 min hem. Väl tillbaka i stan var jag hungrig så jag gick in på Willys och köpte en baguette till frukost för mig och David att dela på. Nybakat är ju oslagbart! Vi åt frukost ute på innergården idag, baguette med ost och skinka, juice och kaffe. Supergott!


Igår tvättade jag två maskiner med kläder, det brukar vara 4-5 maskiner men nu är jag duktig och har en tvättid i veckan så det inte blir så mycket på en och samma gång. Det är inte superkul att vara fast i tvättstugan en hel eftermiddag bara för att man har massa smutsiga kläder. Nästa tvättid är på måndag och tills dess hinner jag nog bara få ihop en maskin. Jag tog den tiden för annars hade det blivit på midsommar och den högtiden vill jag inte spendera i källaren precis. :)




Jag besökte arbetsförmedlingen igår också, tänkte beställa en tid med min handledare jag har där. Med min vanliga tur var det ju såklart coachmässa där igår hela dagen. Jag blev haffad i dörren: Gå in och välj en coach! Öhm, nej tack jag har jobb. Jag fick tag i min handledare i alla fall, ska prata med honom efter hans semester, efter det knökade jag mig ut igen. Så mycket folk!

Ungdomsmottagningen och apoteket hann jag  också med att besöka. En P-stav kostar 942:- kr! Mycket pengar på en gång men ett billigt preventivmedel eftersom jag har den i 2½ år. Gerd på ungdomsmottagningen sa att P-piller kostar ca 800:- per år! Så jag kommer undan ganska biligt ändå. :) Sen kostar besöket och ingreppet inte en krona heller :)


Nu blir det lite sims-spelande innan jobbet. Har fastnat i en spelperiod nu igen och kan inte lägga av. Det är fruktansvärt roligt :) Jag är inne på tredje generationen i min senaste släkt. Haha, vilken nörd jag är.

/Mudd^^


2010-06-15
22:24:26

Tröttsam tisdag

Hej hej,

Nu har jag jobbat varje dag i en vecka och är ganska trött. Imorgon blir det från 9:00 - 13:00 som längst iaf för efter det har jag saker att göra, tvättid m.m. Jag måste till ungdomsmottagningen och skaffa en ny P-stav, kommer kosta multum nu när jag är över 19 år men men, hellre det än att bli på smällen iaf.

Gilmore girls går varmt på dvd:n här hemma. Är inne på andra säsongen nu och kan inte sluta :)




Snart blir det sängen, är jättetrött.

/Mudd^^


2010-06-12
20:42:01

Regnig lördag
Hej hej,

Igår kväll blev det lite sims-spelande, jag startade en ny släkt och kom till andra generationen. Det var riktigt roligt att spela det igen! Jag har mina perioder av spelande och uppehåll. Byggandet av husen och städerna är roligt, skapa nya byggnader, gator, köpcentrum, caféer m.m. Självklart är skapandet av simmar också roligt, kläder, frisyrer, relationer mellan dem m.m. Just nu låter jag simmarna vara som de är när de föds, jag byter aldrig hårfärg eller kläder på dem. Frisyren brukar jag göra något åt och sminkningen, annars är de "original". Jag tycker det är roligt när de behåller släktnamnet och det utseende de föds med :)





Senare igår kväll gick jag och David ner till bowlingen och tog oss några Bacardi Breezers. Vi träffade Nisse och Skytt och pratade med dem ett par timmar. Det var en del folk där nere, pratade med Figge som jag inte sett på år, Fanny var där också m.fl. Det var trevligt att komma ut lite även om det inte var fest. Jag brukar oftast stanna inne om det inte är något speciellt som händer, men igår kände jag för att gå ut och pratade med folk istället för att sitta hemma framför tv:n hela kvällen :)

Imorgon ska jag jobba 09:00 - 15:00 och efter det åka ut till Limmared på söndagsmiddag. David och jag åker till brorsan med familj som bor där. Det ska bli roligt att träffa småtöserna lite, alla deras barn har sommarlov nu och om det är fint väder blir det samling vid deras studsmatta. Jag tycker det är lika roligt som barnen att hoppa på den :) Som det ser ut nu blir det nog inte fint väder, snarare regn. Tråkigt, men så är det när sommaren är försenad. Vi kommer säkert ha trevligt ändå :)

På kvällen imorgon ska jag bänka mig vid tv:n kl 21:00 för då går filmen Hairspray på TV4. Jag blev så lycklig när jag såg den första gången, alla låtar, kläderna och framförallt - frisyrerna! En helt underbar feel-good-film om du frågar mig! Absolut en utav mina favoriter. Sen är det ju aldrig fel att se John Travolta som tonårsmamma! :)



/Mudd^^

2010-06-11
19:29:10

Mysig fredag

Hej hej,

Idag har jag jobbat mellan 9:00 och 15:00. Idag börjar högsäsongen på Skotteksgården vilket innebär att vi har öppet mellan 9:00 - 21:00 varje dag, måndag till söndag. Börjar inte förrän kl 15:00 imorgon vilket betyder att jag har sovmorgon! :)

David är här ikväll och vi har tittat på Göta Kanal - Vem drog ur proppen?. Den var jättebra, fattar inte att jag missat den så totalt. Jag fick låna den av Inga-lill och Stig, våra säsongscampinggäster.






Nu ska jag titta på Gilmore Girls och förmodligen spela lite The Sims 2. Favoritspelet! Funderar på att skapa ännu ett nytt släktträd av simmar, generation efter generation. Jag har inte spelat det på jättelänge och är supersugen nu!

 








/Mudd^^


2010-06-10
14:24:41

Trevlig torsdag

Hej hej,

Idag har jag jobbat mellan 9:00 - 12:00. Många campinggäster trots regnet. SMHIs prognos visar att det ska regna veckan ut, uppehåll på söndag och sedan mer regn. Tråkigt!

Väder i Ulricehamn:
http://www.smhi.se/?geonameid_map=2673730

Efter kl 12 var jag och åt lunch på Skotteks restaurang med vår sommarjobbare Severin från Österrike som jag gör varje dag. Det är roligt att ha någon att prata med under lunchen och det är bra att öva på engelskan. Vi har alltid något att prata om och han är väldigt rolig. Imorgon kommer hans storebror Lukas hit till Sverige och hälsar på. Det ska bli roligt att träffa honom.

Jag måste passa på att rekommendera lunchen på Skottek, den är fantastiskt god! Idag åt jag fläskkotlett med skysås och stekt lök och imorgon blir det biffstek med bearnaisesås och pommes chateau. :)

Lunchguiden från ulricehamns tidning
http://ut.se/multimedia/archive/00818/lunchguiden_818995a.pdf

Påväg hem svängde jag förbi willys och handlade lite smått bl.a. VeckoRevyn. De har en bilaga om hår & frisyrer med denna gången som jag ska kolla in alldeles strax :) Jag tycker det är roligt att läsa horoskopet också och se om det stämmer.

Förutom tidningen köpte jag lite gott tills ikväll då mina tjejor Mia o Sandra kommer över. Jag slutar jobbet kl. 20:00 ikväll och då kommer de över till mig. Det blir vindruvor, honungsmelon, polly summer edition, vin och massor av tjejsnack! De kommer antagligen fråga ut mig om David, men det blir inte lätt att berätta något när jag inte själv vet vad vi håller på med. :)

Madeleine <3 Maria <3 Sandra

Bilden är tagen i Rostock, Tyskland i Augusti 2008.

/Mudd^^


2010-06-09
13:36:23

Vanlig onsdag

Hej hej,

Idag har jag jobbat mellan 9:00 och 12:00, ska tillbaka kl 16.00 igen. Jag jobbar på Skotteksgårdens Camping och Stugby som receptionist. Det har inte varit många gäster idag tack vare regnet men när det väl slutar kommer det komma lite campinggäster, framförallt om det blir fint väder i helgen.




http://www.skottek.se
0321-131 84





Min pappa är bäst i världen för han har beställt nya däck till min bil. Det är verkligen dags att byta dem, vet inte exakt hur gamla de är men de är slitna och håller bara denna säsongen innan de åker till soptippen. Pappa har beställt perelli MS-däck vilket är jättebra för då slipper jag byta till vintersäsongen :)








Nu ska jag lägga över alla filer på datorn till min externa hårddisk som jag fick från Pappa i födelsedagspresent. Datorn är jätteseg nu för tiden, det ligger alldeles för mycket skräp på den! Efter att jag gjort detta ska jag titta vidare på Gilmore Girls innan jag ska tillbaka till jobbet.







/Mudd^^

2010-06-08
21:40:58

Amilia


Min äldsta brorsdotter (kortet är taget i Polen sommaren 2009)

2010-06-08
21:31:52

Melina


Min yngsta brorsdotter (kortet är taget på midsommar 2009).

2010-06-08
21:23:06

Ledig tisdag
Hej hej,

idag har jag haft tvättid. Har tvättat 5 maskiner med kläder (har inte fått en tvättid på 3 veckor), det var verkligen nödvändigt! Jag har även tvättat mitt nya Hello Kitty-bäddset som jag fick i födelsedagspresent av David. :) Nu är sängen nybäddad och redo för att mysa ner sig i!

Pappa och jag hälsade på brorsan med familj ute i Limmared idag också. Det var mysigt att fika med de små liven. Melina fyller 3 år den 29e Juli och jag ska nog köpa lite kläder till henne, eller skor. Tösen är ju sko-tokig! :)

Efter besöket i Limmared följde pappa med hem och hjälpte mig med att sätta upp taklampan i hallen. Det blev jättebra! Nu ser man vart man ska ställa skorna när man kommer in i lägenheten. Innan var det helt bäcksvart.

Nu ska jag titta på Gilmore Girls, min favoritserie! David var snäll och gav mig de två första säsongerna på DVD så jag kan titta när jag vill. Det blir nog en stor kopp citron-te också. Mumma!

Imorgon jobbar jag 9-12 och 16-20, jag får se om jag skriver något på kvällen.

/Mudd^^

2010-06-07
17:13:10

Mudd^^



Det kan väl vara roligt för er att se en bild på mig.

2010-06-07
17:06:44

Första dagen, första blogginlägget.
Det var längsen jag hade en "blogg", en dagbok på internet. Jag brukade alltid skriva om min dag på lunarstorm eller myspace. De sidorna använder jag inte ens längre. Varför gör jag detta då? Blogg.se? Tidsfördriv kanske, eller för att det är skönt att skriva av sig ibland.

Min syssling Ida har en blogg som jag läser varje dag och det inspirerade mig till att starta en egen. Detta får räcka tills vidare.

/Mudd^^