Mudd^^

2014-06-27
10:12:20

Handla!
Nu är jag nästan färdig med semesterhandlingen. Köpte på mig bra med kläder på gekås och bra att ha saker som schampoo, balsam, smink, deo, CD-skivor, tandborste, hårborste mm.

Igår åkte jag tidigare till jobbet och hann med knalleland en sväng. Köpte två par skor - fina, billiga och välbehövliga. Mina är utslitna, blir blöt om fötterna vid minsta regn.

Nu är det bara våtservetter och torrschampoot kvar. Det var billigare på dollarstore än gekås så jag får åka dit i helgen. Fick ett presentkort på Kappahl när jag fyllde år med så ska passa på att köpa ett par byxor där imorgon för de har rea just nu :) kanske en bh med, hittade bara en på gekås.
2014-06-25
11:52:39

Känns som
Känner mig som en räv i repan eller morsan på mailen! Jag kan allt! Har fått en liten fågelunge som frågar mig när han är osäker och det känns så bra att hjälpa till :) kanske ska avancera till ps eller tl, hmm...

2014-06-20
07:05:02

Elias
Sitter och bläddrar i en tidning och får upp en intervju, personens namn och familj; hunden Felicia, tvillingar - en pojke och en flicka, Elias 26 år. Elias!

Min hjärna hoppar 10 år tillbaka i tiden. Vi är hemma hos mig, Mia, Elias och jag. Vi tittar på Pocahontas på VHS och sjunger med i alla låtarna. Han var nyinflyttad, hade bott hos sin pappa innan men det funkade inte så han flyttade till sin mamma som bodde nära oss. Han hade inte många vänner här. Vi tyckte att han var så fin! Men han ljög och hittade på saker. Förmodligen för att verka häftigare och få kompisar.

Det spelade ingen roll, vi vet att du inte alltid talade sanning men det är okej. Du verkade ha haft ett så långt och jobbigt liv och du var bara 16 år. En dag var du bara borta. Vi ringde dig och gick till din mamma. De sa att du inte var kvar. Vår fina vän Elias!

Jag har tänkt på dig då och då under de här 10 åren. Var tog du vägen? Mår du bra?

Hittade dig på FB. En bild på dig, jag hade aldrig känt igen dig om vi möttes på stan. Du har sambo och verkar glad! Så skönt!

Vi saknar dig!

2014-06-19
08:22:13

Jag gillar inte gnäll.
Förlåt, men jag gillar inte gnäll. Min FB-sida exploderar av "saknar min pojkvän", "ensam igen", "så uttråkad", mm.  Först tycker jag synd om personerna som skriver detta men sen blir jag bara likgiltig. Självklart finns det saker som är jobbigt men det blir väl inte bättre när du gnäller om det? Eller? Kan vi inte se det positiva istället?

Som klassikern; vädret!  Vi har alla möjliga temperaturer och väderslag i vårt land. Men de som blir arga när det är för varmt jublar ju knappast i januari när det är kallt. Deal with it!

Snart är det midsommar! 

2014-06-13
07:21:24

Tgif
Thank god it's friday!

En vecka till midsommar! Sweet as candy!

Igår var Lucy och Leffler här. Vi visade Polenbilder på datorn och Leffler blev taggad! Haha :) vi är många som ska ner; mor, far, Lucy, Leffler, Martin, karro, Janne och jag. Jag känner hur reseledaren inom mig kommer fram, jag får leda dem en stor skylt som det står Sweden på ;) going to be awesome!


2014-06-10
06:38:42

Tisdag
Tisdag redan då, var ledig igår :)

Har ännu mer Polenabstinens idag ju! Jag längtar efter att vakna utan väckarklocka. Att vakna av fågelkvitter, av att staden vaknar utanför eller bara av att man sovit färdigt och är utvilad! Vakna upp där solen lyser och det säljs nybakat bröd i varje liten butik på gatan där vi bor. :)

5 veckor kvar till semester!

2014-06-09
10:13:37

5 veckor
Om 35 dagar har jag semester. 5 veckor kvar! Längtar ihjäl mig!

Martin & Karro och Lucy & Leffler ska med. So fuckin awesome!

En vanlig dag i Polen börjar med frukost utomhus och nybakat bröd om vi orkar köpa det. Vi går ner till stranden och solar och badar, strandförsäljare kommer förbi med glass, majskolvar, popcorn, pannkakor. På stranden ligger CopaCabana om man vill gå på ölen, drinkarna eller desserterna redan på förmiddagen.

När man går hem från stranden kan man stanna vid något matstånd. De serverar pizza, kebab, grillspett, korv, kyckling - ja, det mesta.

Vi duschar, byter om och gör oss fina. Ut på stan! Vi går till stan och strandpromenaden. Det säljs allt möjligt på marknadsstånden som håller öppet till ca 22 på kvällen. Solglasögon, badleksaker, kläder, väskor, skor, plånböcker, paraplyer, nagellack, prydnadssaker, heliumballonger.

Jag passar på att köpa vykort tidigt och posta dem så kanske de hinner till Sverige innan oss :)

På piren har de butiker, restauranger och glassbarer innan man kommer ut på bryggan som går rätt ut i havet. Under piren finns en nattklubb där man kan dansa hela natten!

Här och var står det gatukonstnärer. De står stilla som statyer, utklädda till liemannen, Neptunus, robotar m.fl. du lägger en peng i deras hatt som ligger framför dem och sedan får du ta kort med dem.

Man kan hyra trampcyklar per halvtimme om man vill ta sig fram snabbare eller om man bara vill ha lite roligt i parken. Det finns spelautomater överallt där man kan fånga gosedjur med klo, kasta basketboll, åka mc, flipperspel.

Polen har inget monopol på alkohol så det kan man köpa överallt! På netto, i kiosker. Vi har en butik på gatan där vi bor som säljer alkohol, cigg och chips. Endast. Öppet 24h om dygnet!

CopaCabana har även öppet på kvällen, oftast hela natten. Bra musik och billiga drinkar, på stranden! So lovely! 

Om man blir trött och inte orkar gå hem efter partyt så kan man ta en taxi. Det kostar lika mycket som en öl, ca 20 kr.

2014-06-06
08:36:38

Nationaldagen!
6 juni idag, hurra för Sverige :)

Jag jobbar, blä!

Ikväll ska vi göra oss kalasfina Janne och jag. Jag ska klippa honom och han ska färga mitt hår. Los Angelesblond, vad det är för skillnad mot de andra blonda nyanserna vet jag inte. Vi får väl se hur jag ser ut imorgon :)

Just nu ser håret inte så bra ut:

Utväxt och otvättat, inte så kalasfin! 

Puss!

2014-06-04
07:53:35

Onsdag
Snart är det helg! 3 dagar kvar! 

Kalas på lördag för mig och Lucy. Det blir grill, tipspromenad och kubb om vädret tillåter :)