Mudd^^

2014-06-09
10:13:37

5 veckor
Om 35 dagar har jag semester. 5 veckor kvar! Längtar ihjäl mig!

Martin & Karro och Lucy & Leffler ska med. So fuckin awesome!

En vanlig dag i Polen börjar med frukost utomhus och nybakat bröd om vi orkar köpa det. Vi går ner till stranden och solar och badar, strandförsäljare kommer förbi med glass, majskolvar, popcorn, pannkakor. På stranden ligger CopaCabana om man vill gå på ölen, drinkarna eller desserterna redan på förmiddagen.

När man går hem från stranden kan man stanna vid något matstånd. De serverar pizza, kebab, grillspett, korv, kyckling - ja, det mesta.

Vi duschar, byter om och gör oss fina. Ut på stan! Vi går till stan och strandpromenaden. Det säljs allt möjligt på marknadsstånden som håller öppet till ca 22 på kvällen. Solglasögon, badleksaker, kläder, väskor, skor, plånböcker, paraplyer, nagellack, prydnadssaker, heliumballonger.

Jag passar på att köpa vykort tidigt och posta dem så kanske de hinner till Sverige innan oss :)

På piren har de butiker, restauranger och glassbarer innan man kommer ut på bryggan som går rätt ut i havet. Under piren finns en nattklubb där man kan dansa hela natten!

Här och var står det gatukonstnärer. De står stilla som statyer, utklädda till liemannen, Neptunus, robotar m.fl. du lägger en peng i deras hatt som ligger framför dem och sedan får du ta kort med dem.

Man kan hyra trampcyklar per halvtimme om man vill ta sig fram snabbare eller om man bara vill ha lite roligt i parken. Det finns spelautomater överallt där man kan fånga gosedjur med klo, kasta basketboll, åka mc, flipperspel.

Polen har inget monopol på alkohol så det kan man köpa överallt! På netto, i kiosker. Vi har en butik på gatan där vi bor som säljer alkohol, cigg och chips. Endast. Öppet 24h om dygnet!

CopaCabana har även öppet på kvällen, oftast hela natten. Bra musik och billiga drinkar, på stranden! So lovely! 

Om man blir trött och inte orkar gå hem efter partyt så kan man ta en taxi. Det kostar lika mycket som en öl, ca 20 kr.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: